Stäng denna rutan
Säljafakturor i samarbete med Sälja fakturor Invoice Finance

Få kostnadsfri offert av Sveriges bästa finansbolag

Fakturaköp

Fakturaköp eller factoring som det också kallas är en allt mer efterfrågad och uppskattad finansieringsform inom näringslivet. Något som gäller i Sverige men också i övriga världen. Internationellt omsätter fakturaköp, det vill säga factoring, 1 360 miljarder euro årligen bara inom EU (2014). Särskilt under senare år har tillväxten varit snabb och factoringbranschen visar på en fortsatt positiv utveckling.

Sverige följer den internationella trenden och utvecklingen går mot att allt fler företag i Sverige väljer att sälja fakturor som ett självklart inslag för företagets finansiella utveckling. Sammanlagt omsatte factoring 28,3 miljarder euro under 2014. Det motsvarar närmare 7 procent av Sveriges BNP, vilket understryker hur viktig factoringbranschen är för svenska företag men även för hela Sveriges ekonomi.

De många fördelarna – framför allt ökad likviditet och en eliminerad kreditrisk – har gjort att även fler och fler stora företag i dag säljer sina fakturor i allt större utsträckning. Ofta är det ett attraktivt komplement till en finansiering genom banklån.

Copyright © Säljafakturor.nu. Alla rättigheter reserverade.

*Upp till 50.000kr